} ?>

Älgparken i Ed

Sommaraktiviteter för barn vid Älgparken precis intill landsväg 164/166 i Dals-Ed, ett stenkast från Gröne Back Camping, ligger Dalslands Moose Ranch med älgpark, älgshop samt kaffeservering. Anläggningen är lättillgänglig, handikappvänlig och med bra fotomöjligheter.
I centrum ligger dessutom turistbyrån Där du kan få information om fler sommaraktiviteter i Dals-Ed. En sommaraktivitet med skogens konung älgen i centrum. Glöm inte kameran! Inte vill du väl missa att fota barnen med våra älgkalvar. Välkommen till en oförglömlig sommaraktivitet för dina barn. Vi ger er en unik närkontakt med våra tama älgar. Lär er också mera om älgarnas liv och leverne här hos oss. Självklart garanterar vi att du får se älg. Om du vill tipsar vi dig också om var du har störst chans att se vilda älgar ute i vår fantastiska vildmark, så att du kan åka på ett alldeles eget älgsafari. Vårt skogshägn är ca 10 hektar stort och erbjuder en varierad miljö för älgarna med skydd, mat och vatten.

Natursköna Gröne Backe Camping är belägen i utkanten av samhället Ed, en av västsveriges äldsta och mest kända turistorter. Gröne Backe är mycket omtyckt och har med tiden blivit en mötesplats för campare från hela Europa. Hit kommer man bl.a. för att uppleva den spännande och sällsynt vackra natur som präglar området.