} ?>

Bok om veteranmotorcyklar

Boken om veteranmotorcyklar ”dom satte oss på hjul” – en bok alla MC-entusiaster måste ha.

På Eds MC- och Motormuseum är inte mindre än 60 MC-fabriker runt om vår värld representerade med några av sina alster. Läs om dem alla i den ”booklet” som finns att köpa på museet för 140 kr.
Läs t ex om smålänningen Oscar Hedström som tillsammans med amerikanen Georg Hendee år 1901 byggde en första Indian med Hedströms motorkonstruktion, eller varför inte om fabrikören Peder Andersen Fisker, kanske mest känd för damsugaren Nilfisk, men som också är skaparen av Danmarks MC-klenod Nimbus som mellan 1919 och 1960 tillverkades i 12 715 exemplar.

Bland de första MC-tillverkarna hittar du också svenska Rex och Husqvarna. Fabriken i Huskvarna grundades redan 1689 för tillverkning av muskötpipor av Karl X:s fältherre Erik Dahlberg medan den första MC:n kom 1903 – för övrigt samma år som den första Harley Davidson – och historien om gårdfarihandlanden Axel Nilsson som 1901 startade REX-fabriken kan du också läsa i ”dom satte oss på hjul”.

60 MC-tillverkare berättas det alltså om i boken men den är också skön att hålla i handen när du går runt bland cyklarna och har funderingar om motorstorlekar, toppfarter och vad de kostade en gång i tiden.

Beställ den gärna på mcv-bohus-dal@tele2.se pris: 140 kr Boken kan även beställas per telefon 0534-230 81.