Golfbanor

8 golfbanor i Dals-Eds närhet

Fredrikstens golfbana 35min från Ed
är antagligen den enda golfbanan i Norden som beskyddas av en fantastiskt befästningsverk. Banan består av 18 hål och ligger i en natursköna omgivningar vid Fredrikstens fästning. Banan är krävande och variationsrik, med många speciella hål och passar lika bra till både nybörjare och mer erfarna golfare. Du kan välja mellan 9 och 18 håls rundor. Vi har också en enkel 4 håls träningsbana som passar mycket bra till närspelsträning samt för barn som vill provspela. Vi har också en stor drivning rangs som används flitigt. Du kan även hyra golfbilar.

Melleruds Golfbana 30min från Ed
är en 18-hålsbana med par 71 och en pay and play bana med 9 korthål med par 31. Banorna ligger i ett naturskönt område nära Vänern. Melleruds båthamn och Vita Sandars Camping ligger bara ett par kilometer från klubben. Du får spela på pay and play banan utan att vara medlem i någon annan golfklubb. Klubbor och vagn kan du hyra på klubben. Driving range, kaffe, mat och shop. Lilla banan är öppet för spel hela året så länge vädret tillåter!

Forsbacka Golfklubb 35min
ligger i Åmål i norra Dalsland och är rankad som en av Sveriges 30 bästa anläggningar enligt Svensk Golf. Banan är en naturskön park- och skogsbana läckert belägen vid och runt Forsbackasjön ca 7 km väster om Åmål efter riksväg 164 mot Bengtsfors. På anläggningen Forsbacka Gård, som ägs av klubben, finns många mycket sevärda byggnader som är byggnadsminnesförklarade. Klubben äger och driver också Golfhotellet Jägmästarflygeln (byggt 1747!) med 13 högklassiga hotellrum samt har även enklare rum för övernattning i annexet. Forsbacka Golfbana består av en 18-håls skogs- och parkbana, vackert belägen runt Forsbackasjön. De första nio hålen bär prägeln av öppen parkbana med rejäla spelytor och de innehåller en hel del vattenhinder. De sista nio har karaktären av skogsbana där svårigheten mer ligger i att kunna placera sina utslag och vid inspelen mot greenerna.

Dagholms Golfbana 30min från Ed
Naturskön 18 håls-bana belägen vid Dagsholm, strax söder om Färgelanda. Här finns restaurang med fullständiga rättigheter, shop, driving range, putting green, korthålsbana m.m. Det finns också en övningsbana med 8 st. korthål som är avgiftsfri. Hit är alla välkomna, medlem som icke medlem. Grönt kort är inte heller nödvändigt.

Mjölkeröds Golfbana 35min från Ed
invigdes år 1991 och är ritad av Jeremy Turner. Banan är en av Bohusläns mest besökta golfbanor.
Mjölkeröds golfbana är en vacker 18 håls park och skogsbana. Den är en utmaning för både låg och höghandicapare, med en spännande och mycket varierande karaktär. Efter att du spelat de första 9 hålen är du välkommen in i Mjölkeröds gamla stationshus för lite förfriskningar. Därefter fortsätter du med de sista 9 vackra hålen och sedan avslutar dagen med en god supé i vår förstklassiga restaurang.

Torreby golfbana 40min från Ed
är Bohusläns äldsta golfbana belägen i en engelskinspirerad slottspark med storslagen utsikt över Sveriges största och djupaste fjord, Gullmarsfjorden. Vi erbjuder en oförglömlig upplevelse, en välskött golfbana i en slottsmiljö som har unika historiska och kulturella värden. Vi lovar att ingen åker hem utan bestående minnen. En bra plats för många underbara och avkopplande golfrundor med många spännande hål att se fram emot!

Strömstads GK 40min från Ed
är en av Bohusläns vackraste och mest besökta golfbanor. Allt fler upptäcker Bohuslän med dess härliga natur, miljö och varma klimat, beroende på bl.a. Golfströmmen, vilket resulterar i en ovanligt lång spelsäsong med sommargreener och grästees. Banan är vacker och välskött och vi garanterar Dig en underbar totalupplevelse, varför vi hälsar Dig varmt välkommen till Strömstads Golfklubb. Banan ligger i en vacker natur där många av hålen ringlar sig mellan branta klippformationer, med spektakulära vyer. Antal hål: 18 + 3 Träningshål.

Dynekilens Golf 40min från Ed
är en komplett golfanläggning bestående av en vacker 18-hålsbana, par 71, samt en korthålsbana med 6 st par 3 hål. På korthålsbanan gäller Pay&Play och där är även spelare utan golfkunskaper välkomna. Banorna är öppna dagligen för greenfeegäster och ligger lättillgänglig vid E6 mitt emellan Strömstad och Svinesund. På restaurangen serveras förstklassig mat av våra uppskattade krögare.

Kontakt:
Turistbyrån
Tel: 0534-190 22
Besöksadress: Torget, Ed